dimecres, 29 de gener del 2014

ENTRE VERSOS I PINZELLS...


La Plana, pàtria petita, partida pel riu Millars: el cim de Penyagolosa és la fita d’on la puc divisar, com verda catifa... Així diu la tornada d’una cançó, d’un poema il·lustrat, d’un total de quinze que, junt a quinze obres pictòriques, va presentar ahir, a boqueta nit, Artur Álvarez, un docent polifacètic que, a més d’una veu prodigiosa i de conrear arts tan diverses com ara la música, la poesia o la pintura, està dotat d’una intel·ligència emocional contrastada per mobilitzar més de 30 persones al voltant d’una obra d’art. La sala d’exposicions de la Fundació Dávalos-Fletxer de Castelló, temporalment reconvertida en espai multifuncional, es va quedar menuda per acollir el centenar llarg d’assistents a tan singular esdeveniment.

Entre versos i pinzells contemporanis, la nova proposta creativa d’Artur Álvarez, no és només un homenatge als poetes contemporanis pertanyents al PONT, cooperativa de lletres, del qual és un destacat membre, sinó un homenatge a les pintores i els pintors de la nostra terra que s’han brindat, esplèndidament, a materialitzar en pintura cadascun dels poemes musicats pel pare ideològic de la creatura. No es tracta, per tant, d’un clàssic CD musical, sinó d’una obra coral que traspassa sense complexes, les estretes línies cromàtiques entre les diverses arts que ens arriben pels sentits: la oïda pot rebre el brunzir dels pinzells, la vista reverbera amb les notes poètiques d’uns acords i el cor batega amb la veu cromàtica que ressegueix el camí del vers...

De vegades ens preguntem si la cultura és consum, producció o, simplement, invertir diners públics o privats en productes més o menys exòtics, més o menys llunyans. Ahir, els assistents, fins i tot els que som part implicada, vam tenir la sensació que estàvem assistint a un espectacle d’altura de mires, fet des de casa, per gent de casa i amb tot el que suposa de sacrificis de tot tipus.

Gràcies al patrocini de la Diputació de Castelló, a la col·laboració de l’Ajuntament de Castelló de la Plana i al mecenatge de la Fundació Dávalos-Fletxer, vostés poden contemplar in situ, i fins el proper 9 de febrer, les obres dels nostres artistes plàstics: Mª Carmen Aldás, Rosana Asensio, Ana Belpor, Luís Bolumar, Pascual Cándido, Tere Colomé, Eva Córdoba, Arturo Doñate, Maria Griñó, Gloria Iglesias, Mª Carmen López Olivares, Josep Manel Porcar, Claudia de Vilafamés i Melchor Zapata.

Però també, si els ve de gust, el CD amb les cançons següents: 1-A boqueta nit (Joan B. Campos, poema pòstum), 2- Ballem (Susanna Lliberós), 3- Al bellmig (Antoni Pitarch), 4-La nostra ciutat (Lluís Meseguer), 5- Amor trencat (Nel.lo Navarro), 6-Fulles (Josep Lluís Abad), 7-La mar es sols un ritu (Vicent Pau Serra, en el record), 8-Vaixell somiador (Vicent Jaume Almela), 9-Si no arribes mai (Romà Bernad), 10-Deixeu que el vent retorne al meu país (Manel Pitarch), 11-Caus (Rosabel Gumbau), 12-Empelt (Josep Porcar), 13-Vida, foscor, vida (Monica Meló), 14-Tresors de bona traça (Isabel Marín) i 15-Paraules, música i pinzells (Artur Álvarez), amb la participació dels músics Carlos Álvarez i Ángel Belinchón.

Hi ha dies que paga la pena recuperar l’autoestima per les nostres coses i ahir, particularment, va ser un d’ells. La Plana de Castelló està d’enhorabona!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes