dimecres, 24 d’abril del 2013

ADOCTRINAR EN TEMPS REBOLICATS


La Fiscalia Provincial de València ha incoat diligències d'investigació penal sobre la campanya Que no te lien, posada en marxa per Nuevas Generaciones del PP de Castelló, en la qual s'animava l'alumnat a queixar-se anònimament sobre un suposat adoctrinament a les aules quan, des de la Il·lustració, la docència es basa en adoctrinar l’alumnat en disciplines de ciències i lletres i, a partir de certes edats, ensenyar-los a pensar d’un forma lliure i responsable.

Si es tracta d’adoctrinar en un sentit partidista, s’ho hauran de fer mirar perquè els resultats electorals, fins ara, sempre han sigut favorables al PP però, en canvi, si es tracta d’una cacera de bruixes, o d’un retorn al maccarthisme dels anys 50, podríem estar parlant d’un atemptat contra la llibertat d'expressió i de càtedra i d’un delicte contra els drets fonamentals dels docents.

Com a professor de Ciències Socials, Geografia i Història de Secundària en actiu a un institut públic, i després de més de trenta anys d’experiència en la funció docent amb la LGE de Villar Palatsí, LOGSE, LOCE, LOE i tot esperant la LOMCE o Llei Wert, només puc dir al respecte que certes matèries, entre elles les de la meua especialitat, se presten molt a parlar de Política, i ho fem -per suposat- sempre diferenciant entre aquesta amb majúscula i la lacra partidista que ens amenaça pertot arreu.

Si un alumne, al llarg de la jornada lectiva, rep classes d’un professor del PP, d’un del PSOE, de Compromís i fins i tot d’un d’Esquerra Unida, potser no se n’adone dels matisos del discurs, però el que no rebrà mai -almenys a l’escola pública- és un adoctrinament partidista unidireccional perquè, a banda que no hi ha cap Equip Docent fonamentalista i unitari, això és impossible.

A més de retirar aquesta campanya tan nefasta, com ha demanat l’STEPV (sindicat majoritari a l’ensenyament), les noves generacions del PP i els joves que volen dedicar-se a la Política en general haurien d’estudiar el comportament del seus majors, per a no caure en els errors de les darreres dècades que ens han portat fins la situació actual de crisi i sense un Pacte d’Estat en aspectes fonamentals de la Democràcia, com ho és la mateixa Educació en general i la formació de la ciutadania en concret.

Quan la prioritat és reconstruir el teixit productiu i reactivar l’economia per aturar la sagnia de l’atur, tota aquesta classe de debats i bogeries partidistes només serveixen per distreure el personal. Ara mateix, cap altre Estat europeu debat sobre l’enèsima llei educativa que, a més, vol ser espanyolitzadora, és a dir, adoctrinadora en temps rebolicats...

2 comentaris:

JOAN ANDRÉS SORRIBES ha dit...

Potser que jo també em queixe d'aquells que m'adoctrinen, molt més descaradamant, amb diners públics, i amb audiencia a tot el País en una sola direcció. M'estic referint, naturalment als informatius de Canal 9.
Potser també jo podre queixar-me d'aquells altres mitjans de comunicació, públics i privats, escrits o parlats, on es ningunetja impunement un a de les nostres "senyes d'identitat" més preuades. Parlo, naturalment de la premsa, i de la ràdió que patim a casa nostra.
O és que tot açò no és adoctrinament?

TONI PITARCH ha dit...

Per desgràcia, Joan, saps que això no passa només a Canal 9¨: també quasi tots els altres mitjans (públics i privats) expliquen les coses com si s'adreçaren només als votants del PP i, fins i tot, prediuen l'oratge com si tothom visquera a Castella o retransmeten partits de futbol com si el 100% de l'audiència forem seguidors del Real Madrid...

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes