dimecres, 30 d’octubre del 2013

NOSALTRES ELS VALENCIANS

 
Ara que tothom parla del Halloween i xorrades d’importació, què volen que els diga? Doncs que alguns encara som i serem més del Tots Sants i de les tradicions identitàries, però tampoc vaig a parlar-los de difunts perquè els darrers dies han estat molt durs a les comarques de Castelló, sobre tot a pobles com  ara Betxí, Vila-real i Orpesa... per posar exemples concrets.

Els castellonencs i els valencians en general som gent que s’estima la seua terra i que estem farts de ser un mal exemple per a la resta de l’Estat: totes les situacions excepcionals que hem viscut els darrers anys, començant per la corrupció, el malbaratament dels fons públics, la violència de gènere o el malgovern, són coses que també passen a totes les autonomies de l’Estat.

És per això que vull comentar-los l’emissió de “Nosaltres els valencians”, un documental presentat anit per TV3, la televisió dels germans del Nord (sí, els catalans), on es venia a demostrar que els valencians tampoc som tan diferents de la resta i que, per suposat, ni som tots uns corruptes, ni gent sense criteri, ni molt menys.

Un documental que la nova directora de Canal 9, o de NOU, o com se diga ara, és a dir, la castellonenca Rosa Vidal hauria d’emetre en horari de màxima audiència per a tots els valencians, no solament per demostrar que comença una nova època, com es va anunciar el proppassat 9 d’octubre a bombo i platerets, en la Ràdiotelevisió Valenciana que mai ha estat de tots els valencians –sinó només dels que han manat al llarg de massa legislatures des del naixement de la criatura- o per augmentar la baixa autoestima on s’ha instal·lat la majoria dels nostres conciutadans sinó, sobretot, per demostrar que la col·laboració entre autonomies veïnes és molt millor per a la salut, mental i econòmica, que no el posar portes al camp, com les va posar Camps. Per cert, el molt honorable president de la Generalitat Valenciana Alberto Fabra també es va comprometre durant els primers dies de mandat a tornar a obrir les portes a TV3.


I si no voleu esperar-vos a la que seria, sens dubte, una desitjable emissió per la tele que hauria de ser dels valencians i que ens han promés que prompte ho serà, us recomane que cliqueu en el següent enllaç: http://www.tv3.cat/3alacarta/#/videos/4733611. Si us fixeu bé, igual observeu que apareix cap a la meitat del documental un twit del que subscriu tractant la temàtica del també desitjat Eix Mediterrani. Nosaltres els valencians hem estat un poble exemplar que, tal vegada, no hem tingut massa sort amb la gent que fins ara ens ha governat...

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes