dimecres, 6 de novembre del 2013

CANAL 9 TANCA, WERT RECTIFICA


No caldria dir, perquè ha anat de boca en boca, que la notícia d’ahir dimarts va ser el tancament (esperem que temporal) de Canal 9, després del revés judicial a l’ERO del Consell de l’ens autonòmic de la RTVV que, segons la sentència, més que un expedient de regulació ho ha estat d’irregularitats. No obstant, ara mateix, la Generalitat Valenciana i el Consell també estan obligats, moralment, a consensuar i negociar -amb els sindicats i amb totes les forces polítiques- la continuïtat de RTVV com a servei públic, plural, en valencià i de qualitat, perquè amb el tancament encara es farà més mal negoci: sense finançament, sense bancs i sense uns mitjans audiovisuals autonòmics, on anem valencians?

Les legislatures de majories absolutes, tant estatals com autonòmiques, sempre han creat prepotències i somnis de la raó que, com denunciava Goya, generen monstres en forma d’abusos de poder, mala gestió dels fons públics, corrupció i, en definitiva, uns dèficits molt abusius perquè al capdavall els que ho acaben pagant, encara que la justícia obligue a rectificar, no són mai els responsables (zero responsables polítics!), sinó els indignats contribuents.

Un altre assumpte que ens afecta a les butxaques de tots, i que ja vorem com acabarà, és el de la implantació de la Llei Educativa menys consensuada de la història, és a dir, la coneguda com a Llei Wert (pel cognom del ministre menys valorat de l’actual govern), LOMQE (o LOMCE en castellà) que, en principi, ja s’ha anunciat que s’implantarà amb retard, mentre cada dia assistim a noves ocurrències matinals com ara la de suprimir tots els Erasmus (o beques d’estudis universitaris a l’estranger), fins i tot les d’aquest mateix curs, per rectificar a mitja vesprada davant la indignació estudiantil.

El calendari d’implantació de la LOMQE també ha estat, finalment, rectificat perquè començarà a implantar-se el proper curs, 2014-2015, als nivells imparells de Primària (Primer, Tercer i Cinqué) i al següent, 2015-2016, als parells (Segon, Quart i Sisé)... però, i ací ve la rectificació, la implantació de l’enèsima reforma educativa a l’ESO no arribarà fins un any més tard, és a dir, durant el curs 2015-16 (Primer i Tercer) perquè així ho ha decidit la pròpia majoria absoluta del PP a la Cambra Alta (Senat), la qual cosa no diu res positiu en favor de Wert i, el que és el pitjor, confirma que genera molts dubtes entre els senadors del partit en el poder perquè que una llei partidista, imposada sense cap tipus de consens amb cap partit de l’oposició, té una curta esperança de vida, a no ser que li arribe la mort sobtada en el mateix moment del part... Wertificat i rectificat!

Així tenim que fins el curs 2016-17 la reforma no arribarà fins els nivells parells de l’ESO (Segon i Quart) amb una avaluació o revàlida final a l’estiu de 2017. I respecte als Batxillerats, han estat els propis polítics populars els que s’han afanyat a proposar que s’ajorne la implantació fins el curs 2015-16 (Primer) i 2016-17 (Segon), fent-se l’avaluació final o revàlida que substituirà la selectivitat (o actual PAU, Prova d’Accés a la Universitat) també al 2017... tot això si Rajoy renova la majoria absoluta al 2015, que ja és dir!

Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes