dimarts, 5 de maig del 2015

PROGRAMA DE FESTES DE SANT PASQUAL, VILA-REAL 2015



PROGRAMA DE FIRA I FESTES DE SANT PASQUAL 2015

DIVENDRES 1
22.00 h A l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, Pregó de festes i imposició de bandes a la reina de les festes i la seua cort d’honor.
19.00 h Inauguració oficial del recinte de la fira, instal·lada al carrer del Cardenal Tarancón, amb l’assistència de la reina de les festes i la seua cort d’honor. Dia popular, totes les atraccions al preu d’1,5 €. Organitzen l’Associació d’Atraccions de Fira de Vila-real (AFEVIL) i la Junta de Festes.



 DIVENDRES 8
08.30 h Al pavelló Sebastián Mora, campionat d’automodelisme Spanish National Series. Organitza l’Associació Cultural Club Nitro 15. Patrocina la Regidoria d’Esports.
09.00 h Senderisme per la Via Verda de Benicàssim. Organitza el Consell d’Usuaris del CEAM.
10.00 h Al carrer de l’Hospital, al Convent, espai d’art, exposició de bonsais. Fins diumenge dia 10. Horari de 10.00 a 13.30 h i de 17.00 a 20.00 h. Organitza l’Associació La Plana Amics del Bonsai.
12.00 h A la plaça de la Vila, al balcó de la Fundació Caixa Rural Vila-real, anunci de festes i lectura del pregó de Batiste Carceller Ferrer, a càrrec del president de la Comissió de Penyes Javier Colinas Nebot. Patrocina Preventec. Organitza la Junta de Festes.
13.00 h Obertura de la festa al jardí de Jaume I, amb volteig de campanes i descàrrega de coets.
13.15 h Inauguració de la 29a Fira de la Tapa, al jardí de Jaume I, organitzada per la Comissió de Penyes, amb la col·laboració de la Junta de Festes.
13.15 h Al jardí de Jaume I, Inici de la campanya Coneixement!, sota el lema "En festes, dóna la xapa", organitzada per la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) de la Regidoria de Serveis Socials.
14.00 h Inauguració del Recinte de la Marxa a l’avinguda d'Europa.
17.30 h Des de la plaça Major, eixida de la 7a Volta a peu del Dia Internacional de la Fibromiàlgia. Organitza l'Associació de Fibromiàlgia i Malalties Reumàtiques de Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
18.00 h Obertura d’exposicions:
El Convent, espai d’art, exposició de pintura d'Anna Moner i Sebastià Carratalà amb el títol "Els cossos agredits". Patrocina la Regidoria de Museus.
Museu de la Ciutat Casa de Polo, a la sala gran, exposició de fotografia "Spanish Hits" del fotògraf català Txema Salvans; i a la sala xicoteta, instal·lació fotogràfica "Construcción del cariño" de l'artista visual Carlos Sebastià. Organitzen les regidories de Cultura i Museus amb la col·laboració de la Universitat Jaume I.
Casa de l’Oli, exposició col·lectiva de fotografia "Fondos Colección Railowsky". Organitzen les regidories de Cultura i Museus amb la col·laboració de la Universitat Jaume I.
Restaurant El Vasco, carrer de Gamboa, 68, fins al 31 de maig: exposició de pintura de Manuel Franch Beltrán, amb el títol "Trajes de luces, escala de 2 grises". S'ha de concertar l'horari de visites.
Fundació Caixa Rural Vila-real (a les sales d’exposicions):
Luís Giménez Arrufat . Olis Consell d’Usuaris del CEAM Olis AC Chestianos Generación 64 Pintura, fotografia, escultura i ceràmica Gema Quiles i Daniel Dobarco Olis
18.00 h A la plaça del Llaurador, classes de zumba, salsa, funky i arts marcials. Organitza el Gimnàs Nou Gim. Patrocina la Regidoria d’Esports. Per a participar-hi, cal portar 1 quilo de menjar per a col·laborar amb Càritas Vilareal.
18.00 h Al carrer de la Comunió, 32, festa Disco-Pub Vil. Organitza la Penya Semsinot.
18.00 h A l’avinguda d’Europa, s/n, inauguració de festes amb música variada. Organitza Skatebar.
18.30 h Al Trinquet Municipal Salvador Sagols, partida de professionals de pilota valenciana. Organitza el Club Pilotari Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
19.00 h A la Fira de la Tapa, festa Coca-cola. Organitza la Comissió de Penyes.
20.00 h Al carrer de Benedito, 2, inauguració del nou local amb actuació d’un grup de rumbes i sevillanes. Organitza la Penya Samfaina.
21.00 h A la Fira de la Tapa, música ambiental Deep & House amd DJ. Organitza la Comissió de Penyes.
22.00 h A l’encreuament de la plaça del Llaurador amb el carrer de Sant Joaquim, nit de rock, amb els grups Diatreze, Aerobics, Pánico sin fronteras i The Rockens Teins. Organitza Bar del Belga.
23.00 h Al carrer de la Sang, 3, II Cita musical urbana. Concert en directe. Organitza La Tarara Taskafe.
23.15 h A la plaça Major, Rock per la Llengua, amb l’actuació d’Els Pets, i final del primer Concurs de Grups Locals de Vila-real, organitzat per l’associació Soundglasses. Patrocinen les regidories de Normalització Lingüística i Joventut. Col·labora la Junta de Festes.
23.59 h Al carrer de Salvador, 34, concert de flamenc pop del grup Ojana. Organitza la Penya L’Estraperlo.
00.00 h Al carrer de Zumalacárregui, 14, orquestra Alabama. Organitza la Penya El Balconet.
00.00 h Al carrer de Carinyena, 23, discomòbil 5é aniversari. Organitza la Penya Disbauxa.
00.00 h Al Raval del Carme, 20, actuació del grup flamenc Ronda 7 en commemoració del 20é aniversari de la penya. Organitza la Penya L’Abaetjo.
00.00 h Al carrer de la Mare de Déu dels Àngels, 5, discomòbil. Organitza la Penya Xergà.
00.00 h Al carrer de Cervantes, 26, actuació de l’orquestra de Vila-real Avenida Sur. Organitza la Penya Tio Canya.
00.00 h Al Recinte de la Marxa, Vila-real DJ Festival.
03.00 h Al carrer de Cervantes, 26, 5a macarronada solidària en benefici de Sant Vicent de Paül. Donatiu d’1 euro per plat. Col·labora Pollos Planes. Organitza la Penya Tio Canya.


DISSABTE 9
08.30 h Al pavelló Sebastián Mora, campionat d’automodelisme Spanish National Series. Organitza l’Associació Cultural Club Nitro 15. Patrocina la Regidoria d’Esports.
09.00 h Encierro de bous braus pel recinte de la vila pels carrers de Cervantes, Major Sant Doménec, Zumalacárregui, Salvador, Josep Ramon Batalla, Raval del Carme, Molí, Pius XII i Tarancón, fins al corro, amb bestiar de la ramaderia La Quinta. Patrocinen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes.
09.00 h Al pavelló Bancaixa, XXXVI Trofeu Sant Pasqual de karate. Organitza el Club Karate Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
09.00 h Al pavelló Sebastián Mora, competició d’escalada. Organitza el Club Muntanya Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
09.30 h A la zona de cadafals, exhibició d’un bou de la ramaderia La Quinta. Patrocinen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes.
09.30 h Al parc de l’Arbre del Desmai, XVIII Trofeu Sant Pasqual de petanca. A les 13.00 h serà el lliurament de premis. Organitza l'AV Barri de l’Hospital. Col·laboren la Regidoria de Participació Ciutadana i McDonald’s Vila-real.
10.00 h Al pavelló Sebastián Mora, torneig de futbol sala veterans Futsal Masters-35. Organitza el Club La Unión FS. Patrocina la Regidoria d’Esports.
10.30 h A la piscina coberta municipal Yurema Requena, XLIX Trofeu Ciutat de Vila-real de natació. XXIX Memorial José Vte. Martí. Organitza el Club Natació Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
11.00 h A la Fira de la Tapa, esmorzar popular encierro. Organitza la Comissió de Penyes.
11.00 h Al jardí de Jaume I, recepció de les corals participants en la VI Trobada de corals infantils i juvenils. Seguidament, desfilada i cant per l’itinerari següent: Torre Motxa, carrer Major Sant Jaume, basílica de Sant Pasqual i Glorieta 20 de Febrer. Organitza l’Associació de Filles de Maria del Rosari i col·laboren la Regidoria de Normalització Lingüística i Tradicions i la Junta de Festes.
11.00 h Al carrer de la Indústria, 3, taller de tai-txi i txi-kung. Organitza el Club de Wushu/Kung-Fu Tradicional de Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
11.00 h Al pavelló Sebastián Mora, exhibicions del club. Organitza el Club Gimnàstica Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
12.00 h A l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, acte d’homenatge bodes d’or matrimonials, presidit per l’alcalde de la ciutat, José Benlloch Fernández, i l’assistència de la reina de les festes i dames de la ciutat.
12.00 h A l’avinguda de la Murà, 72é Concurs de paelles per a penyes, organitzat per la Junta de Festes i la Comissió de Penyes. Patrocinen la Fundació Caixa Rural Vila-real i Carrefour.
12.30 h Al carrer de la Indústria, 3, relaxació guiada (trance relax). Cal portar tovallola, estoreta i roba còmoda. Organitza el Club de Wushu/Kung-Fu Tradicional de Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
14.00 h A l’avinguda de la Murà, 29é dinar de penyes, organitzat per la Junta de Festes i la Comissió de Penyes. Patrocinen la Fundació Caixa Rural Vila-real i Carrefour.
14.00 h Al restaurant Els XIII, dinar de germanor, organitzat per l’associació de la tercera edat El Prado. Tot seguit, ball amb el músic Miguel Ángel a la seu de l’associació. Patrocina la Junta de Festes.
14.00 h Al carrer del Bisbe Rocamora, 62, dinar de germanor. A continuació, actuació de DJ Palmito. Organitza AC El Garbonet.
15.45 h Al pavelló Bancaixa, exhibició de taekwondo i hapkido. Organitza el Gimnàs Chang Mu. Patrocina la Regidoria d’Esports.
17.00 h A la plaça Major, actuació de les corals participants en la VI Trobada de corals infantils i juvenils. Organitza l’Associació de Filles de Maria del Rosari i col·laboren la Regidoria de Normalització Lingüística i Tradicions i la Junta de Festes.
17.00 h Al CEAM, carrer de Gamboa, 29, actuació de la Rondalla Isidro Fernández i festa de la rosa, patrocinades per la Fundació Caixa Rural Vila-real.
17.00 h Al carrer de l’Exèrcit, 1, actuació del grup de rumbes Efecto Carajillo. Organitza la Penya El Reclam.
17.30 h Al carrer de la Indústria, 3, taller de kung-fu i massatge. Cal portar tovallola, roba còmoda i aigua. Organitza el Club de Wushu/Kung-Fu Tradicional de Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
17.30 h A la piscina coberta municipal Yurema Requena, XLIX Trofeu Ciutat de Vila-real de natació. XXIX Memorial José Vte. Martí. Organitza el Club Natació Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
18.00 h Bou per la vila, amb bous de la ramaderia La Quinta. Patrocinen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes.
18.00 h A la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real, concert a càrrec del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, en col·laboració amb la Societat de Música Acadèmica de Vila-real i la Fundació Caixa Rural Vila-real.
18.00 h A la plaça de Bayarri, roda-exhibició de Capoeira a càrrec de l'Associació ACAHD grupo Capoeira Brasil. Organitza la Regidoria de Joventut.
19.30 h Al campanar de la basílica de Sant Pasqual, el grup d’Amics de les Campanes de Sant Pasqual realitzaran el toc manual de l’avemaria repicada.
19.30 h Al pavelló Bancaixa, partit de lliga de bàsquet masculí entre els equips sènior A, EB Vila-real i CB Borriana. Organitza l’Esportiu Bàsquet Club de Vilareal. Patrocina la Regidoria d’Esports.
20.00 h A l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, actuació del Grup de Danses El Raval amb l’espectacle De festa en festa. Patrocina la Regidoria de Cultura.
20.15 h A l’església Arxiprestal, música barroca, per l’Estança Harmònica, amb Isabel Alcaraz, Josep Rius, Sven Valcárcel, Víctor Yusa, Miquel Falomir, Anna Pitarch i Manel Sifre. Patrocina la Regidoria de Tradicions.
21.00 h A la Fira de la Tapa, actuació musical de Los Dalton. Organitza la Comissió de Penyes.
21.30 h Al Jardín Alaska, sopar, i a partir de les 23.00 hores, balls de saló i ritmes llatins. Organitza el Club de Ball Esportiu Carisma Vila-real.
22.00 h Al carrer de Buenos Aires, 1, festa electrònica Paralel Techno-Dirty Hand a càrrec dels DJ Jordi Román, Parson, David Molés, Inak Project i Fran Giménez. Organitza la Penya Guayabó.
23.00 h Al carrer de la Sang, 3, III Taller cocteler oficial Gin Botanic Premium amb DJ en viu. Organitza La Tarara Taskafe.
23.00 h Al parc de la Panderola, concert de rock amb els grups provincials Goma2, De Puto Culo, Indezents. Patrocina Bar Panderola.
23.15 h A la plaça Major, actuació musical d’Amaia Montero. Patrocina la Junta de Festes.
23.30 h Bou embolat, amb dos bous de la ramaderia La Quinta i amb embolada al
carrer de Josep Ramon Batalla, a l’encreuament amb el Raval del Carme. Patrocinen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes.
23.30 h Al carrer del Pintor Gimeno Barón, 2, festival de música electrònica Guettocidio 5.0, a càrrec del Cavall del Guetto, Stile i Malditos Bastardos. Col·laboren Pal Events i CRAPS. Organitza la Penya El Guetto.
23.30 h Al carrer de la Mare de Déu dels Àngels, 28, festa 5é aniversari amb l’actuació de DJ Xay. Organitza la Penya Pensat i Fet.
00.00 h Al carrer de Santa Llúcia, 72, discomòbil a càrrec de DJ Lore Nieto. Col·labora Pal Events. Organitza la Penya La Titubà.
00.00 h Al carrer del Taronger, 17, discomòbil. Organitza la Penya Curdellat.
00.00 h Al carrer de Sant Joan, 49, II Jaleo Festival amb DJ J. F. Castillo. Organitza la Penya Malfardats.
00.00 h Al Recinte de la Marxa, Vila-Marxa Cubic Festival, amb Drop the Monkey, Felipe Roig i Chus Várez entre altres, a càrrec de KVG Music Festival i Swing Show S.L.
00.30 h Al carrer de l’Ecce Homo, 45, carajillada popular. Organitza la Penya El Sifó.



 DIUMENGE 10
08.30 h Al pavelló Sebastián Mora, campionat d’automodelisme Spanish National
Series. Organitza l’Associació Cultural Club Nitro 15. Patrocina la Regidoria d’Esports.
11.00 h Missa a la capella del Crist de l’Hospital, amb l’assistència de la reina de les festes, dames de la ciutat i autoritats. A continuació, a la Casa dels Mundina, homenatge a la dona i l’home de més edat de la ciutat, amb l’assistència de la reina de les festes, dames de la ciutat i autoritats.
11.00 h A la plaça Major, XII Concentració de gos rater. Organitza l’Associació Gos Rater de Vila-real.
17.00 h Al carrer de Sant Joan, 17, concurs de guinyot. Inscripció: 2 euros per parella. Organitza la Penya Desquici.
19.30 h 52a Cavalcada de festes. Itinerari: avinguda de Francesc Tàrrega, avinguda de la Murà i avinguda de Pius XII. Organitzen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes. Tot seguit, entrega de premis i discomòbil a la Fira de la Tapa.
23.00 h A l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, teatre valencià a càrrec del grup de teatre Els XIII, amb la representació de l'obra El diablo quiere ligar. Comèdia còmica en tres actes. Adaptada i dirigida per Valentín Nostrort Herrero. Patrocinen la Regidoria de Cultura i la Junta de Festes.
23.30 h Al carrer de l’Exèrcit, 3, I Festa musical de temàtica flamenca amb degustació de sangria. Organitza la Penya Fem Festa.
02.30 h Al carrer de l’Exèrcit, 3, degustació de creïlles fregides. Organitza la Penya Fem Festa.



DILLUNS 11
10.00 h Al pavelló Bancaixa, jornada de convivència ludicoesportiva a Vila-real. Organitza el Seminari de Mestres d'Educació Física de Vila-real.
11.00 h A l’església Arxiprestal, pujada al campanar. Horari: d’11.00 a 13.00 h i de
17.00 a 19.00 h. Organitza la Junta de Festes.
11.00 h Als Multicines Sucre Vila-real, festa del cine. Des del dia 11 fins al 13, totes les exhibicions a 2,90 euros. Reserva les entrades en http://www.fiestadelcine.com. Tots els horaris de la programació en http://www.sucrecines.com.
11.00 h Al CEAM, carrer de Gamboa, 29, inauguració de l'exposició "Fin de curso" dels treballs realitzats pels alumnes de les activitats de tall i confecció, memorització, patchwork i lectoescriptura. Organitza el Consell d’Usuaris del CEAM.
13.00 h Vaques a la zona de cadafals, a càrrec de la ramaderia El Mijares. Patrocina la Junta de Festes.
17.00 h A la plaça Major, street handball. Organitza el Club Handbol Vila-real.
18.00 h Vaques a la zona de cadafals, a càrrec de la ramaderia Germán Vidal. Patrocina la Junta de Festes.
18.00 h A la casa social de la Congregació de Filles de Maria Immaculada, inauguració de l’exposició “450 anys de la professió de sant Pasqual i 500 del naixement de santa Teresa”. Romandrà oberta fins al 17 de maig, de
18.00 a 20.30 h. Organitza la Congregació de Filles de Maria Immaculada.
18.30 h Pels carrers de la vila, campanya Coneixement!, sota el lema “En festes, dóna la xapa”. Concurs de selfies: sortegem un pernil per a la persona que done millor xapa en festes. Organitza la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) de la Regidoria de Serveis Socials.
19.00 h Al carrer de Cervantes, 26, degustació de productes de la terra, moniatada i carabassada popular, amb actuació de Fanfi García Tierno del metal. Col·labora El Perolet. Organitza la Penya Tio Canya.
19.30 h A la plaça de Sant Pasqual, IV Trobada de Pasquals i Pasquales. Organitza la Junta de Festes.
20.00 h A la seu de l’Associació de Pensionistes i Jubilats La Murà (carretera d’Onda,15), sopar de xulla. Seguidament, ball amb orquestra, gratuït per als socis.
20.30 h Al raval del Carme, 37, lliurament 4a Pata d’Honor a En Raúl Puchol. Organitza la penya Pata Negra.
21.00 h Tradicional xulla pels carrers de la ciutat.
21.00 h A la Fira de la Tapa, nit de la xulla i actuació musical. Organitza la Comissió de Penyes.
21.00 h Al CEAM, sopar de xulla i, seguidament, ball de disc patrocinat pel Consell d’Usuaris del CEAM.
21.00 h A la seu de l’Associació de Pensionistes i Jubilats El Prado, sopar i, tot seguit, ball amb el músic Miguel Ángel, patrocinat per la Junta de Festes.
21.00 h A l’avinguda d’Europa, s/n, xulla de pa i porta. Inscripció prèvia. Organitza Skatebar.
23.00 h A la plaça Major, actuació de l’orquestra Sicilia. Patrocina la Junta de Festes.
23.00 h Al parc de l’Associació de Veïns El Progrés, carrer de Suera, actuació de l’orquestra Neo. Patrocina la Junta de Festes.
23.30 h Al carrer de Buenos Aires, 1, festa patxanga a càrrec del DJ Fran Giménez. Organitza la Penya Guayabó.
23.30 h Al Recinte de la Marxa, festa suburban amb l’actuació de Dabeat, Serz, Sara de Araújo, Smash the Ravers, Gomad & Monster i Bassqick. Patrocina la Junta de Festes.



 DIMARTS 12
11.00 h A la plaça del Llaurador, Jugant, jugant, activitats per als menuts, amb Wanda Parc. Patrocina la Junta de Festes.
11.00 h A la plaça Major, campanya de sensibilització i mentalització al medi urbà, amb activitats diferents per a majors i xiquets. Amb l’objectiu de conscienciar la ciutadania sobre la importància d’una ciutat accessible. Organitzada per l’associació ACUDIM.
12.00 h Inauguració del Punt de la Festa de la revista Poble i del 20 aniversari de la revista, a la terrassa de Mi Dulce Tentación i Lluïsos, a la placeta de mossén Ballester. Organitza Poble i patrocinen Òptica Vila-real, Centre d’Idiomes Estrangers, Unidental Vila-real i Peset Vidal Kia Vila-real.
13.30 h Al Centre de Congressos, Fires i Trobades, festa de la 3a edat, amb paella monumental i, tot seguit, ball amb orquestra. Patrocina la Junta de Festes.
16.00 h A la plaça del Llaurador, Jugant, jugant, activitats per als menuts, amb Wanda Parc. Patrocina la Junta de Festes.
 18.00 h Bou per la vila, amb el bou núm. 9, guarisme 0, de la ramaderia Gavira, patrocinat per l’Associació Vila-real Taurina; el bou núm. 7, guarisme 1, de la ramaderia Los Millares, patrocinat per l’Associació Taurina Bou de Sant Pasqual, i un bou de la ramaderia La Quinta, patrocinat per la Junta de Festes.
18.00 h A la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real, concert a càrrec del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, en col·laboració amb la Societat de Música Acadèmica de Vila-real i la Fundació Caixa Rural Vila-real.
18.00 h A l’avinguda d’Europa, s/n, exhibició de l’Skate Club Skate Snow Revolution Vila-real. Jornada de portes obertes amb classes gratuïtes per als xiquets. Organitza Skatebar.
19.30 h A la plaça Major, II Trobada de bessons. Organitza la Junta de Festes.
21.00 h A l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, espectacle flamenc Cante y baile amb Lucas Miquel a la guitarra i Emilio a la percussió. Es retrà un homenatge a José Luis Cabedo. Organitza Tertulia Flamenca de la Plana. Entrada lliure.
21.00 h A la Fira de la Tapa, actuació de l’imitador Trenco-Eugenio. Organitza la Comissió de Penyes.
23.00 h Al carrer de Sant Joan, 17, discomòbil remember. Organitza la Penya Desquici.
23.15 h A la plaça Major, actuació musical del grup Dorian. Patrocina la Junta de Festes.
23.30 h Bou embolat amb els bous de la vesprada patrocinats per les associacions taurines Vila-real Taurina i Bou de Sant Pasqual, amb embolada al carrer de Josep Ramon Batalla, a l’encreuament amb el Raval del Carme.
00.00 h Al Recinte de la Marxa, discomòbil.



 DIMECRES 13
12.00 h A la sala de conferències de la Fundació Caixa Rural, presentació del núm. 17 de la revista Font de la Regidoria de Normalització Lingüística.
12.00 h En el Punt de la Festa de la revista Poble lliurament dels guardons del IX Concurs de redacció escolar i I de papiroflèxia. Organitza revista Poble. Col·laboren Papyro i la Regidoria d’Educació.
14.30 h Al restaurant Jardín Alaska, dinar de germanor, i seguidament ball amb música en viu. Organitza i patrocina el Consell d’Usuaris del CEAM.
16.00 h Al carrer del Cardenal Tarancón, dia de portes obertes al centre de dia de malalts d’Alzheimer Molí la Vila. Fins a les 19.00 hores.
17.00 h Al Recinte de la Marxa, festa per als xiquets amb discomòbil infantil i degustació McDonald’s. Col·labora la Penya Fem Festa.
17.00 h Al carrer de Zalón, 7, I Concurs de beure cervesa en una hora. Inscripció 12 euros per parella. Organitza la Penya Algú Sobra.
18.00 h Bou per la vila, amb el bou núm. 10, guarisme 1, de la ramaderia Luis
Antonio Fernández García, patrocinat per les associacions taurines Guarismo 9 i José Mari Manzanares, el bou núm. 7, guarisme 9, de la ramaderia Torrehandilla, patrocinat per l’Associació Taurina Els Joves, i un bou de la ramaderia La Quinta, patrocinat per la Junta de Festes.
18.00 h A la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real, concert a càrrec del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, en col·laboració amb la Societat de Música Acadèmica de Vila-real i la Fundació Caixa Rural Vila-real.
18.00 h A la seu de l’Associació de Pensionistes i Jubilats El Prado, berenar per als socis, tot seguit ball amb el músic Miguel Angel.
18.00 h A l’avinguda d’Europa, s/n, degustació de montadito + beguda. Organitza Skatebar.
19.00 h Al Jardí de Jaume I, estrena de l'espectacle Eco21 de la companyia Scura Splats. Patrocina la Junta de Festes.
19.00 h Al carrer del Bisbe Rocamora, 62, 10é bingo i porrat popular amb recollida d’aliments solidaris per a la Joventut Antoniana. Organitza AC El Garbonet.
21.00 h A la plaça Major, actuació musical de Killus, Malababa i Kon Lo Puesto. Patrocina la Junta de Festes.
21.00 h A la Fira de la Tapa, actuació musical. Organitza la Comissió de Penyes.
22.00 h A l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, revista parlada Camino, especial festes. Organitzat per la Congregació de Lluïsos.
23.00 h Al Recinte de la Marxa, actuació dels grups Gener, Tardor i Dédalo. Patrocinen les regidories de Joventut i de Normalització Lingüística. Col·labora la Junta de Festes.
23.30 h Bou embolat amb els bous de la vesprada patrocinats per les associacions taurines Guarismo 9, José Mari Manzanares i Els Joves, amb embolada al carrer de Josep Ramon Batalla, a l’encreuament amb el Raval del Carme.
01.00 h Al Centre de Congressos, Fires i Trobades, repartiment dels lots de menjarper al Concurs d’empedrats. Organitzen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes.
01.30 h Al Centre de Congressos, Fires i Trobades, 23é Concurs d’empedrats per a penyes, patrocinat per la Fundació Caixa Rural Vila-real i Carrefour. Tot seguit, discomòbil amb DJ Pascual Herrera i animació Killer Fish. Organitzen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes.



DIJOUS 14
 Commemoració del V Centenari del naixement de santa Teresa de Jesús amb la celebració d’actes al llarg del dia. Exposició a la basílica de Sant Pasqual del quadre d’Isabel Guerra Y el almendro floreció.
10.00 h A la Casa dels Mundina, i fins a les 13.30 h, acte d’obertura i cicle de conferències:
10.15 h Ana María Ruíz Zapata, historiadora d’art de Madrid: “El arte de Isabel Guerra”, autora del quadre exposat a la basílica de Sant Pasqual.
11.00 h Belén Yuste Rojas: “El adiós a la vida de Teresa de Jesús”.
12.00 h José Riveiro Espasandín, catedràtic de Llengua i Literatura
Espanyola: “Reflexiones de aproximación a la obra literaria de santa Teresa
desde la era Internet”.
12.45 h Jesús de las Heras Muela, director de la revista Eclessia de Madrid: “San Pascual y santa Teresa, dos grandes figuras del siglo XVI”.
11.00 h Al carrer de la Plana, davant del col·legi José Soriano, Jugant, jugant,
activitats per als menuts, amb Parcs Infantils Lolín. Patrocina la Junta de Festes.
12.00 h Cloenda del Punt de la Festa de la revista Poble amb el sorteig de diferents regals entre tots els subscriptors de la revista i visitants amb motiu del 20é aniversari de la revista.
13.00 h Vaques a la zona de cadafals, a càrrec de la ramaderia La Espuela. Patrocina la Junta de Festes.
14.00 h Al restaurant Menfis, dinar de germanor de l’Associació de Pensionistes i Jubilats La Murà.
16.00 h Al carrer de la Plana, davant del col·legi José Soriano, Jugant, jugant, activitats per als menuts, amb Parcs Infantils Lolín. Patrocina la Junta de Festes.
16.30 h A l’avinguda d’Alemanya, 14, jornada de portes obertes i inici de les classes magistrals de cubbá, body combat i aiguagim. Organitza Aquaesport Centro Wellness. Entrada lliure i gratuïta, amb la reserva de plaça prèvia.
17.00 h Al recinte de la fira, dia popular, totes les atraccions al preu d’1,5 euros. Organitza l’Associació d’Atraccions de Fira de Vila-real (AFEVIL).
17.00 h Al gimnàs del CEAM, revista parlada de l'Olivera. Aforament limitat. Organitza i patrocina el Consell d’Usuaris del CEAM.
18.00 h Vaques a la zona de cadafals a càrrec de la ramaderia Miguel Parejo. Patrocina la Junta de Festes.
18.00 h A la seu de l’Associació de Pensionistes i Jubilats La Murà (carretera d’Onda, 15), ball amb orquestra per als socis. Patrocina la Junta de Festes.
18.00 h A la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real, concert a càrrec del Conservatori Superior de Música Salvador Seguí de Castelló, en col·laboració amb la Societat de Música Acadèmica de Vila-real i la Fundació Caixa Rural Vila-real.
18.30 h A la seu de la AV Cervantes, carrer de l’Escultor Fuster, 9 baix, inauguració de l’exposició de fotografia local dels alumnes de l’AV Cervantes i AV Nou Calvari, participants en el taller de fotografia (monitor Juan Vicent) del programa Art Perifèric. Organitza l’Associació de Veïns de Cervantes. Patrocina la Regidoria de Participació Ciutadana.
19.00 h A la Fira de la Tapa, Festa de les penyes i concurs d’all i oli, memorial Penya El Soll. Organitza la Comissió de Penyes.
19.00 h Al carrer del Salvador, 34, concurs internacional de cervesa per a penyes. Organitza la Penya L’Estraperlo.
19.00 h Al carrer de Cervantes, 26, tornem a la terra, la taronja a Vila-real. Col·laboren Constantí Ortells, Licor Nelet i Domingo del Rio. Organitza la Penya Tio Canya.
19.30 h A la basílica de Sant Pasqual, recital teresià de la mezzosoprano Sonia L. Rivas-Caballero.
20.00 h Al Recinte de la Marxa, exhibició esportiva i cultural del centre Maykun, amb els campions internacionals Juan José Coy i Mayte Bagán. A contiuació, exhibició de kung-fu infantil i zumba fitness.
21.00 h A la Fira de la Tapa, actuació musical. Organitza la Comissió de Penyes.
22.00 h A la plaça Major, 27é Macrosopar de penyes. Organitzen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes.
23.00 h A la plaça Major, actuació de l’orquestra La Mundial. Patrocina la Junta de Festes.
00.00 h Al Recinte de la Marxa, disco remember amb El showman del serrucho, música espanyola i llatina, amb els animadors Eisenhower Vidal i Rodhel, i el Reto Diez FM.


DIVENDRES 15
10.00 h Al carrer del Tremedal, 9, esmorzar popular amb actuació del grup de rock Enfields Band. Organitza la Penya L’Abellot.
11.00 h A l’església major Sant Jaume, missa en honor a sant Isidre Llaurador, amb l’assistència de la reina i les dames de la ciutat. Organitzada per l’Associació Local d’Agricultors i pel Consell Agrari.
11.00 h A la plaça Major, trobada intergeneracional amb cançons populars i jocs tradicionals com ara el boli, la poma, les pedres, el corral de la tia Carabassera, el orón, la ratlla de França. Preinscripció gratuïta en www.fundaciocaixarural.org. Organitza la Fundació Caixa Rural Vila-real i el Consell d’Usuaris del CEAM. Col·labora la Junta de Festes.
12.00 h A l’avinguda d’Europa, s/n, 1a Foodiefest, concentració de vehicles Food- Truck, amb actuacions en directe, DJ i activitats infantils. Fins a les 14.00 h. Organitza LovelyRides i Skatebar. Estarà fins al diumenge dia 17.
16.00 h Al carrer de la Vilavella, acte solidari amb recollida d’aliments a benefici
de Joventut Antoniana, amb l’actuació de Raquel Cubaa, balls llatins, dues hores de classe magistral, actuació de la batucada Sambalea, i a les 22.00 h, per a finalitzar, actuació de playbacks a càrrec dels membres de la penya per a celebrar el seu 25é aniversari. Organitza la Penya No Problem.
16.30 h Al carrer de l’Exèrcit, 3, actuació d’Angela i Paski amb degustació de calimotxo. Organitza la Penya Fem Festa.
17.00 h Al CEAM, carrer de Gamboa, 29, teatre, a càrrec de la companyia teatral La Carasseta del CEAM de Nules amb l'obra Els calzoncillos de Roc. Organitza el Consell d’Usuaris del CEAM.
17.00 h Al carrer de l´Exèrcit, 1, animacions i castells inflables per a xiquets. Col·labora Duendelandia Animaciones. Organitza la Penya El Reclam.
18.00 h A la seu de l’Associació de Pensionistes i Jubilats El Prado, xocolate amb xurros per als socis, tot seguit ball amb el músic Miguel Ángel.
18.00 h Al Raval del Carme, 20, exhibició de pilota valenciana, modalitat raspall, amb la participació de les escoles de pilota d’Almassora, Borriol, Onda i Vilareal. Col·labora Escola de Pilota de Vila-real. Organitza la Penya L’Abaetjo.
18.30 h A la basílica de Sant Pasqual, últim dia de novena i santa missa. A continuació, processó eucarística (basílica de Sant Pasqual, Mare de Déu de Gràcia, Bayarri, Raval de Sant Pasqual i plaça de Sant Pasqual). Amb la participació de l'AC Musical Verge de Gràcia.
18.30 h Al Trinquet Municipal Salvador Sagols, partida de professionals de pilota valenciana. Soro i Raúl contra Puchol i Félix. Organitza el Club Pilotari Vilareal. Patrocina la Regidoria d’Esports.
19.00 h A la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real, espectacle Bollywood caracteritzat per la sensualitat, l'alegria i els colors de les danses de l'Índia amb l'actuació de ballarines internacionals com Mistri, Vanashree i Ava Karenina. Sota la direcció de Begoña Ballester estaran les ballarines de la Casa de la Dona de Vila-real i el grup de dansa Bollywood Azul.
20.00 h Al jardí de Sant Pasqual, inauguració de la XX Mostra Artesanal Alternativa. Fins a les 22.00 h. Organitza Ecosalud Alternativa. Estarà fins al diumenge dia 17.
21.00 h A la plaça Major, VI Sopar de germanor per a veïns i veïnes de Vila-real. Reserveu tiquets a les seus de les associacions de veïns. Preu del tiquet: 1 €, que dóna dret a cadira i lloc a taula, beguda i porrat. Col·laboren les associacions de veïns. Organitza la Junta de Festes. Patrocina la Regidoria de Participació Ciutadana.
21.00 h A la Fira de la Tapa, música ambiental comercial Cotton. Organitza la Comissió de Penyes.
22.00 h A la plaça Major, actuació de l’orquestra Zeus. Organitza la Junta de Festes. Patrocina la Regidoria de Participació Ciutadana.
22.00 h A l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, XVIII Nit de Ronda.
Premis Flor de Taronger. Organitza l’orquestra de pols i pua Francesc Tàrrega. Patrocinen la Regidoria de Normalització Lingüística i Tradicions, la Regidoria de Cultura i la Junta de Festes. Col·labora Fundació Caixa Rural Vila-real.
22.30 h Al carrer de Betxi, 20, discomòbil PIB. Organitza la Penya Pocs i bojos.
23.00 h Al Recinte de la Marxa, disco pop-rock revival.
23.00 h Al carrer del Salvador, 60, discomòbil. Organitzen les penyes Makarró i Beu i Fuig.
23.00 h Al carrer de Cervantes, 26, VII Paskualet Rock, música en valencià a càrrec
de King Kong Boy, Indezents i Traficants de Sucre. Organitza la Penya Tio Canya.
23.00 h Al carrer de la Sang, 3, III Taller còctel mojitos night, amb DJ en viu. Organitza La Tarara Taskafe.
23.30 h Al parc de la Panderola, enfront de la seu (c/ Comte de Ribagorça, 7) espectacle de flamenc. Organitza l’AC Flamenca Andalusa de Vila-real.
23.30 h Al Raval del Carme, V Festival música de penyes. Organitzen les penyes El Mosset i Pata Negra.
00.00 h Al Raval del Carme, 20, actuació del grup La Moda en commemoració del 20é aniversari de la penya. Organitza la Penya L’Abaetjo.
00.00 h Al carrer de Sant Francesc, 12, discomòbil. Organitza la Penya La Contra.
00.00 h Al carrer de la Pietat, 20, festival playbacks Memorial Juanjo Garcia. Organitza la Penya L’Esquella.
00.15 h Al carrer de Betxí, 8, festa 15é aniversari amb l’actuació de DJ Fraguel Rock. Organitza AC Sursum Corda.
00.30 h Al carrer de la Consolació, 6, discomòbil. Organitza la Penya Capçots.
00.30 h Al Recinte de la Marxa, actuació musical de Barón Rojo. Patrocina la Junta de Festes.


DISSABTE 16
08.00 h Encierro pel recinte de la vila, amb bestiar de la ramaderia de Germán Vidal. Patrocina la Junta de Festes.
08.00 h Al camp municipal de futbol Flors, concurs de pardals cantors. Organitza Associació Ornitològica El Pardillo. Patrocina la Regidoria d’Esports.
08.00 h Al bar El Ventorrillo (Santa Quitèria), inscripció per al VI Ral·li Vespa-real.
Es farà una parada al carrer de Pere Gil a les 12.00 h. Final i lliurament de trofeus, a les 13.30 h, a la Fira de la Tapa. Organitza Vespa Club Vila-real.
09.00 h Al pavelló Bancaixa, torneig de bàsquet femení categoria benjamí. Participen Vila-real BC, NBF Castelló, CB Castelló, AD El Pilar València, EMB L'Horta Godella i CB Claret Benimaclet. La cloenda serà a les 14.00 h.
10.30 h Al pavelló Sebastián Mora, V Trofeu Sant Pasqual de judo. Lliga Judito.Campionat benjamí. Organitza Judo Club Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
11.00 h Al jardí de Sant Pasqual, continuació de la XX Mostra Artesanal Alternativa. A les 12.00 h, taller de macramé per a xiquets, a càrrec de Mónica Garí. A les 18.00 h, contacontes a càrrec de contaclown. Fins a les 22.00 h. Organitza Ecosalud Alternativa.
11.00 h Al carrer de la Mare Maria Rosa Molas, inauguració del Mercat d’artesania. Amb actuacions de malabars, contacontes, pintacares, tallers participatius i espectacles de foc. Fins a les 00.00 h. Organitza Plebeyos Mercaderes. Estarà fins al diumenge dia 17.
11.00 h Al parc del carrer del mestre Joaquín Vidal, classe magistral de cubbà i Kangoo Power. Organitza el Gimnàs Femení M’Activa.
11.00 h Al carrer de la Sang, 3, IV Bavaria Fest solidària, durant tot el dia, a favor de l’ONG Associació Pankara Ecoglobal, amb taula informativa, venda d’articles ONG, xarrades, tallers infantils i DJ en viu. Organitza La Tarara Taskafe. Col·labora la Regidoria de Solidaritat.
11.30 h Al campanar de la basílica de Sant Pasqual, el grup d’Amics de les Campanes de Sant Pasqual, estrenaran el repic manual de campanes a sant Pasqual, núm. 1 i núm. 2.
16.00 h Al pavelló Sebastián Mora, V Trofeu Sant Pasqual de judo. Lliga Judito. Campionat sénior. Patrocina la Regidoria d’Esports.
16.00 h A la pista de l’avinguda d’Europa, Campionat local de bolos serranos. Organitza Club de Bolos Serranos Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
17.00 h Bou per la vila, amb el bou núm. 56, guarisme 1, i núm. 5, guarisme 1 de la ramaderia El Montecillo. Patrocina la Junta de Festes i la Comissió de Penyes.
17.00 h A la sala d’actes de la Fundació Caixa Rural Vila-real, recital de poesia a càrrec de l'Associació Cultural Chestianos Generación 64, organitzat per la Fundació Caixa Rural Vila-real.
18.00 h Al carrer de la Consolació, 6, degustació de formatges nacionals acompanyats amb vi i pa i sorteig d’una cistella. Inscripció 5 euros, sorteig inclòs. Col·labora Quesomentero.com. Organitza la Penya Capçots.
18.00 h Campanya d’aliments solidaris. Inici de la recollida d’aliments i donatius solidaris als porxes de la plaça de la Vila. Organitzen Càritas i la Junta de Festes i col·laboren la Comissió de Penyes i la Fundació Caixa Rural Vila-real.
18.00 h A la Casa dels Mundina, lliurament del pernil al selfie guanyador de la campanya Coneixement! "En festes, dóna la xapa". Premi patrocinat per Mesón La Vila. Organitza la Unitat de Prevenció Comunitària (UPC) de la Regidoria de Serveis Socials.
18.15 h A l’encreuament del carrer Major Sant Doménec i carrer de Cervantes, concentració de penyes, entitats, veïns i veïnes per a participar en l’ofrena.
18.30 h Ofrena de flors amb tapís floral a sant Pasqual per les entitats ciutadanes, penyes, veïns i veïnes per la plaça Major, plaça de la Vila, carrer Major Sant Jaume, Raval de Sant Pasqual i plaça de Sant Pasqual. Recull els rams la Penya La Contra. Organitzen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes. Col·labora Marisa Traver. Tot seguit, tradicional foguera, amb lloc reservat per als estendards de les associacions i penyes que participen en l’ofrena, que portaran el garbonet. Al mateix temps, concert de carilló, de forma manual, a càrrec de Francesc Llop i Álvaro, amb obres de totes les èpoques i estils, fent un viatge des de Bach fins a The Beatles. En acabar, a la Casa dels Mundina, acte d’homenatge a les reines de les festes de 1965 i 1990, Inmaculada Patuel Chust i Maristela López Ortells, i les dames de la ciutat.
21.00 h A la Fira de la Tapa, música ambiental Deep & House amd DJ. Organitza la Comissió de Penyes.
21.30 h Al Jardín Alaska, sopar, i a partir de les 23.00 hores, balls de saló i ritmes llatins. Organitza el Club de Ball Esportiu Carisma Vila-real.
22.00 h A l’Auditori Municipal Músic Rafael Beltrán Moner, Titelles en contemporani, amb els artistes Natalia Lapuerta, Araceli Batalla i Eduard Mendoza. Espectacle organitzat per Clap's Sound i coproduït per Cultura Vila-real.
23.15 h A la plaça Major, actuació de Los del Río, amb tots els seus èxits musicals. Patrocina la Junta de Festes.
23.30 h Bou embolat, amb els bous de la vesprada i amb embolada al carrer de Josep Ramon Batalla, a l’encreuament amb el Raval del Carme. Patrocinen la Junta de Festes i la Comissió de Penyes.
00.00 h Al carrer de la Pietat, 20, la gran festa de la ruleta, amb regals i premis. Organitza la Penya L’Esquella.
00.00 h Al carrer del Bisbe Rocamora, 62, actuació de DJ Al balcó. Organitza AC El Garbonet.
00.00 h Al carrer de Santa Llúcia, 72, 2a Festa del gomet a càrrec de DJ David Cubedo. Col·labora Planamix Eventos. Organitza la Penya La Titubà.
00.00 h Al Recinte de la Marxa, macrodisco.
02.30 h Al Recinte de la Marxa, V Vés Gita't Festival. Organitza la Comissió de Penyes. Col·labora la Junta de Festes. Patrocinen Bar Navarro, Bar Milagros i l'Ingràvid.



DIUMENGE 17 SANT PASQUAL
08.00 h Diana a càrrec del Grup de Dolçainers i Tabaleters de Vila-real pels carrers de la ciutat.
08.00 h Desmuntatge de cadafals.
09.00 h Al pavelló Sebastián Mora, V Trofeu Sant Pasqual de judo. Campionat autonòmic aleví. Organitza Judo Club Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
10.00 h A l’Espai Jove, X Campionat Ciutat de Vila-real d’escacs. Organitza el Club d'Escacs Vila-real. Col·labora la Regidoria de Joventut.
11.00 h Santa missa pontifical a la basílica de Sant Pasqual, presidida per l’Excel·lentíssim i Reverendíssim Sr. Casimiro López Llorente, bisbe de la diòcesi de Sogorb Castelló, amb la intervenció de la Coral Sant Jaume, Veus de Cambra, Orquestra Supramúsica i Unió Musical La Lira, que interpretaran la missa solemne dedicada a Vila-real del mestre Rafael Beltrán, amb l’assistència de la reina de les festes, dames de la ciutat i autoritats.
11.00 h Al jardí de Sant Pasqual, continuació de la XX Mostra Artesanal Alternativa fins a les 22.00 hores. A les 12.00 h, taller de pintacares per a xiquets, a càrrec d'Ana Flores. Organitza Ecosalud Alternativa.
11.00 h Al carrer de la Mare Maria Rosa Molas, continuació del Mercat d’artesania. Amb actuacions de malabars, contacontes, pintacares, tallers participatius i espectacles de foc. Fins a les 00.00 h. Organitza Plebeyos Mercaderes.
12.00 h A la Fira de la Tapa, Festa del motor. Organitza la Comissió de Penyes.
14.00 h A la plaça de la Panderola, mascletada, a càrrec de la pirotècnia Martí. Patrocina la Junta de Festes.
16.00 h Al pavelló Sebastián Mora, V Trofeu Sant Pasqual de judo. Lliga Judito. Organitza Judo Club Vila-real. Patrocina la Regidoria d’Esports.
18.00 h Processó en honor a sant Pasqual, que recorrerà l’itinerari següent: plaça de Sant Pasqual, Mare de Déu de Gràcia, Bayarri, Sant Roc, Sant Antoni, Cervantes, plaça Major, plaça de la Vila, Major Sant Jaume, Raval de Sant Pasqual i plaça de Sant Pasqual.
19.00 h A la discoteca LaEros, especial audiovisual amb els millors guitarristes del món com J. Hendrix, E. Clapton, J. Satriani, M. Knopfler, J. Page, P. de Lucía, B.B. King, R. Blackmore, G. Moore, Santana, G. Benson, J. Beck i molts més. DJ Dionís Marmaneu (Vox UJI ràdio). Entrada lliure.
20.00 h A la Fira de la Tapa, classe magistral de cubbá. Organitza la Comissió de Penyes.
21.45 h Traca final de festes, des del temple de Sant Pasqual fins a l’Ajuntament. A continuació, correfocs a càrrec de Scura Splats i de les xarangues Va-ka-lenta i Reality Show, pel recorregut següent: plaça Major, Cervantes, Mare de Déu dels Dolors, Penitència, Vilavella, av. Itàlia, Sant Manuel, Pasqual Font de Mora, fins al parc d’Alaplana.
22.30 h Al parc d’Alaplana (c/ Sant Manuel / Pasqual Font de Mora), castell final de festes a càrrec de la pirotècnia Martí, patrocinat per la Junta de Festes.



Laulauenlaseuatinta

Quan Vila-real era un poble (Rafael Beltrán / Antoni Pitarch)

Calendari de Lliga 2023/24 (1ª volta)

Calendari de Lliga 2023/24 (2ª volta)

Els més visitats

El topònim Vila-real a la Península Ibèrica

Vila-real a rajaploma

TV3 EN DIRECTE

Horaris LligaBBVA

Dominio Casilda

Visualitzacions de pàgina l'últim mes