dilluns, 20 de gener del 2014

VILA-REAL, 2 - ALMERIA, 0

A Vila-real hem dormit en posició Champions, quarts, a l'espera del que faça aquest nit l'At.Bilbao que juga dins de casa i té, ara mateix, dos punts menys. Després del caviar de dilluns (5-1 contra la Real Societat) i de la sardina de bóta de dijous (oficialment poden dir missa, però els que anem tota la vida al futbol sabem que és una tradició tirar la Copa perquè és una il·lusió que no fa calaix), ahir va tornar a eixir l'equip de gala i, al primer minut, ja avisava Uche amb la primera rematada de cap. Però el gol no se va fer esperar, a penes se portaven quatre minuts de joc i el golejador nigerià ja marcava el primer del seu compte personal.

L'Almeria, com tots els equips visitants amb escassos recursos tècnics, va venir a tancar-se al Madrigal i, a base de tallar les jugades amb faltes, càrregues legals i il·legals, va anar fent-li incòmode el partit als grocs. En Primera Divisió cap partit és facil, per això s'ha d'eixir sempre amb tota la munició i ahir el Vila-real sí que ho va fer, no com dijous en Copa on la Real també es va tancar, escaldada pel repasset del dilluns, va tenir molta sort, i es va limitar a defensar la sort d'un gol desgraciat i solitari que li va valer, perquè el Vila-real no va voler arriscar... i és una llàstima perquè, matemàticament, tornarem a jugar en Primera la temporada que ve, el Vila-real té molt millor planter que la Real o l'At. de Bilbao i, a més, només es tractava d'arriscar dos setmanes més per, amb permís del Racing, esperar al Barça en semifinals de Copa i... qui lo sa? Però no!

I tornant al partit d'ahir, molt bona primera part del Vila-real que mereixia anar al descans amb un parell de gols, com a mínim. I una segona part incòmoda on, no solament se va imposar la defensa de l'Almeria sobre el centre del camp del Vila-real, amb Trigueros amb molèsties (va ser substituït per Pina, que va posar ordre al debilitat centre del camp), sinó que Asenjo se va convertir, per moments, en el millor dels 22 a l'aturar un parell d'oportunitats prou clares dels visitants. Però, quan faltaven tres minuts, la picardia de Pereira va provocar un penal en una incursió sobre l'àrea visitant que Bruno, el llançador, no va perdonar.

Als darrers partits, després de la lesió de Cani, hem vist créixer dos grans laterals com són Mario Gaspar i Jaume Costa, la consolidació de Pina que sempre posa ordre defensiu quan li ho demanen, el creixement accelerat de Manu Trigueros com a gran centrecampista creador que, cada dia que passa, també aprén a sofrir i posar el peu, la gran reaparició de Moi Gómez en el paper d'ex-jove promesa amb una maduresa espectacular i, al davant, a banda de l'explosió de Gio que s'ha consolidat com la figura de l'equip, el creixement del pichichi Uche que ja porta 13 gols.

La resta de jugadors ja venien avalats pel currículum anterior: Asenjo, Musachio, Dorado, Aquino, Bruno... De tota manera, l'alliberament coper s'ha de reconéixer que serà positiu de cara a buscar una plaça europea al final d'una Lliga tan llarga on, a més competicions, més lesions... el que no se conforma és perquè no vol i s'ha de reconéixer que, a principi de temporada, tots hauríem firmat aquesta excel·lent primera volta: endavant Vila-real !!!

FITXA DEL PARTIT

Vila-real CF: Asenjo; Mario, Musacchio, Dorado, Jaume Costa, Bruno, Trigueros (Pina, min. 59); Aquino (Hernán Pérez, min. 71), Moi Gómez, Giovani dos Santos (Jonathan Pereira, min. 78); Uche.

UD Almeria: Esteban; Rafita, Torsiglieri, Trujillo, Dubarbier; Azeez, Tébar (Soriano, min. 76), Verza; Hélder Barbosa (Suso, min. 46), Aleix Vidal (Óscar Díaz, min. 83) i Jonathan Zongo.

Gols: 1-0, min. 2: Uche, 2-0, min. 86: Bruno, de penal.

Àrbitre: Muñiz Fernández (asturià). Pel Vila-real va ensenyar targeta a Jaume Costa i Uche. En canvi, de la UD Almeria, que va ser l'equip que va repartir més estopa, sobre tot durant la primera part, només va mostrar la groga a Dubarbier mostrant un criteri molt subjectiu i parcial en aquest aspecte. La primera part no va voler assenyalar un clar penal comés sobre Jaume Costa en l'àrea andalussa.

Incidències: partit disputat en El Madrigal, corresponent al primer partit de la segona volta o, el que és el mateix, la 20a jornada de la Lliga BBVA.