diumenge, 26 de gener del 2014

VALLADOLID, 1 - VILA-REAL, 0

El Vila-real va fer turisme a Valladolid, pot ser contagiat per Fitur, la Fira Internacional que ahir tancava les portes a Madrid. Per la seua banda, el Valladolid ha sumat tres punts importantíssims (1-0) i ha aprofitat l'aire que li dóna un Vila-real que ahir va fer el pitjor partit que li hem vist en Lliga.

Els pucelans van saber portar el partit al terreny que més els convenia i el duel va ser, finalment, un partit per oblidar, on Mariño, l'ex-porter del Vila-real va ser, pràcticament, un espectador més, perquè la pilota quasi sempre es disputava en les zones allunyades de les àrees . En tota la primera part no hi va haver un sol xut a porteria fins que, a cinc minuts del descans, Roda va desviar a la xarxa, amb un gran gir de cap, un lliure directe botat per Rossi. Un autèntic golàs, superant Sergio Asenjo, ex-porter del Valladolid (on va debutar en Primera front al Vila-real) per dalt.

Una de les mancances més grans del Vila-real és que, malgrat ser un equip poc golejat, rep alguns gols a pilota parada i, en canvi, mai no sap aprofitar ni les faltes, ni els córners, ni sembla que hi haja algun tipus d'estratègia o pla B, perquè en futbol hi ha, cada dia, més igualtat i una jugada a baló parat pot valer, com ahir, tres punts.

En el segon període, Marcelino García Toral va fer canvis ofensius, però va continuar lluny dels dominis de Mariño . Se sentia molt més còmode el Valladolid que tenia espais per contraatacar i , encara que no anava sobrat d'inspiració en atac, mantenia a ratlla el seu adversari a base d'intensitat. Els vila-realencs no van portar el perill davant Mariño fins al quart d'hora final. El gallec està sent el millor del Valladolid en el que va de temporada i, al final sí, va tornar a ser decisiu negant-li l'empat a Uche en un mà a mà, però que no deixa de ser un pobre balanç ofensiu per un trist Vila-real.

El cansament va passar factura als locals en els últims minuts, però al Vila-real li va faltar més pegada i empenta per a què els tres punts no es quedaren a Zorrilla. Així i tot, el Vila-real continuarà en la zona alta de la taula, en cinquena posició, ja que manté quatre punts d'avantatge sobre la Real Societat que, demà dilluns, tancarà la jornada a casa contra l'Elx. Sempre no se pot guanyar, per suposat, però l'equip de Marcelino no hauria de perdre, tan fàcilment, les seues senyes d'identitat que no són altres que la  modèstia i la lluita durant els 90 minuts, siga quin siga el rival... de vegades, però, sembla que quan els jugadors es senten superiors als rivals, ixen massa relaxats al terreny de joc i això se paga perquè, en Primera, el Vila-real pot guanyar a qualsevol però també perdre... com ahir.

FITXA DEL PARTIT

Real Valladolid: Diego Mariño, Rukavina, Rueda, Mitrovic, Peña; Álvaro Rubio, Rossi (Víctor Pérez, 76 '); Larsson (Manucho, 83'), Óscar, Rama (Omar, 76 '); Javi Guerra.

Vila-real CF: Sergio Asenjo, Mario, Musacchio, Dorado, Jaume Costa, Aquino, Tomàs Pina (Manu Trigueros, 56 '), Bruno Soriano, Moi Gómez (Jonathan Pereira, 57'); Uche, Giovani dos Santos (Perbet, 63 ').

Gols: 1-0 Roda (min. 40).

Àrbitre: Del Cerro Grande (c. madrileny). Va amonestar Peña (55 '), Álvaro Rubio (67'), Javi Guerra (72 ') i Rukavina (89') pel Valladolid.

Incidències: partit disputat a l'estadi José Zorrilla, corresponent a la 21a jornada de Lliga BBVA 2013/14.