dimarts, 7 de gener del 2014

RAYO VALLECANO, 2 - VILA-REAL, 5

Minuts abans del partit, Paco Jémez destacava que havia vist al seu equip entrenar com mai en la setmana anterior. Una cosa que no es va reflectir sobre el terreny de joc, ja que el Vila-real va ser un vendaval al qual no li van importar les bones intencions del Rayo (2-5). Si bé és cert que el Rayo Vallecano va tenir deu minuts molt bons, fins que van arribar dos gols en un obrir i tancar d'ulls. Moi Gómez va obrir a la frontal, on Perbet va assistir a Uche que va superar Cobeño en un mà a mà. La primera, al gamber!

Encara anaven els jugadors del Rayo animant-se per buscar la remuntada, quan Perbet va posar el segon al marcador. Moi va trepitjar àrea i li va regalar una pilota d'or al seu company francés que, avançant-se al seu marcador, va augmentar l'avantatge (0-2). Però el Rayo no va perdre la seua personalitat, ja que els de Jémez van avançar línies però seguien naufragant en la dels tres quarts. Així va ser com, de bellnou Moi, va posar una bona pilota, a cinc minuts del descans, perquè Perbet pujara el tercer al marcador (0-3) i segon del seu compte particular.

A la segona part, més del mateix, encara que el Vila-real va treure Aquino per un desdibuixat Hernán Pérez que ahir va cedir tot el seu protagonisme a la banda esquerra de Moi. El Rayo la va buscar i el Vila-real va sentenciar quan Uche es va aprofitar de dos rebutjos per completar un hat-trick, en dos jugades semblants, ja que el golejador vila-realenc sempre es trobava allà on calia pegar-li per tirar-la dins, cosa que els del Rayo, llevat del gol que semblava de l'honor (1-5), mai encertaven davant la porteria molt ben defensada per Asenjo i una disciplinada defensa que començava amb la pressió des del davant.

Després de retallar distàncies Nery Castillo,i ja en el descompte, es va pitar un penal un tant rigorós per falta d'Uche que va transformar el propi Castillo (2-5). Abans dels dos gols del Rayo, es va tindre que retirar Dorado (que no va arribar a perdre el coneixement, malgrat l'esglai) per una forta contussió al xocar contra el porter groc, Asenjo.

Amb aquesta victòria, el Vila-real torna a ocupar el sisè lloc de la classificació, després d'una primera volta excel·lent fora de casa i no tant brillant com a local. Ara hi ha pel davant un triple duel contra la Real Societat, en Copa el proper dijous a Donosti, i en Lliga el proper dilluns (altra vegada a les deu de la nit, perquè sembla que la gent que confecciona els horaris ens ha perdut el respecte a la gran afició de Vila-real) i una altra vegada en Copa (la setmana que ve dins de casa) i, tal com s'ha posat la Lliga de difícil, i veient que Marcelino ha reservat molts jugadors, l'afició comença a il·lusionar-se amb aquesta competició de la mort súbita on, fins ara, el Vila-real no ha arribat, mai, massa lluny: el 2014 podria ser un any coper!

En resum, un gran regal dels Reis Moi Gómez (Melcior), Perbet (Gaspar) i Uche (Baltasar) amb la participació de tots els jugadors que, llevat dels darrers cinc minuts, van oferir un partit molt seriós en defensa i de molta pegada en atac, malgrat les absències de Cani (per lesió) i d'altres jugadors, normalment titulars, que ahir va voler reservar el bo de Marcelino García Toral.

FITXA TÈCNICA

Rayo Vallecano.- Cobeño, Tito (Castell, m. 45), Gálvez, Rodri, Nacho, Trashorras, Adrián (Mojica, m.45), Saúl, Lass, Viera i Bueno (Embarba, m .64).

Vila-real.- Asenjo; Mario, Musacchio, Dorado (Pantic, m.55), Jaume Costa, Pina, Trigueros, Moi Gómez (Bruno, m.70), Hernán Pérez (Aquino, m.45); Uche i Perbet.

Gols.- 0-1, Uche (m.10). 0-2, Perbet (m.12). 0-3, Perbet (m.40). 0-4, Uche (m.56). 0-5, Uche (m.63). 1-5, Castillo (m.65). 2-5, Castillo (de penal, m.91).

Àrbitre.- Hernández Hernández que va tindre una actuació de les que agraden, ja que només es va fer notar quan va treure grogues per tallar les faltes reiterades, tant dels locals (als que en va perdonar alguna), com dels visitants. Va amonestar pel Rayo a  Rodri, Mojica i Trashorras, i pel Vila-real a Perbet, Pina i Uche.