dissabte, 30 de novembre del 2013

VILA-REAL, 1 - MÀLAGA,1

Nit freda a La Plana en un partit retransmés en directe per Cuatro i, per tant, amb bona entrada al Madrigal, com sempre, però amb menys públic de l'habitual: molta gent de la comarca acaba de treballar a les vuit del vespre i tots sabem que les 20:30h. d'un divendres no és el millor horari d'entre els possibles... però ja saben com va el tema de les teles, de la política, dels horaris i de la Lliga: ni el poble és sobirà, ni es respecta l'opinió dels aficionats al futbol.

Partit discret d'un Vila-real que va repetir els minuts de relax contra el Llevant (on van saber reaccionar i matar el partit), però aquesta vegada amb un conformisme que es va allargar, després del gol de Bruno, fins el darrer minut del descompte quan el Màlaga va aconseguir empatar mitjançant el cap de Wellington, després d'un córner que no ho semblava, val, però això no justifica el futbol especulatiu de la segona part.

Tot i que el Málaga no posava en dificultats Sergio Asenjo, sí que van protagonitzar diverses arribades perilloses a l'àrea local tallades durant l'inici del partit, la majoria de les vegades, per un magistral Gabriel Paulista que s'ha adaptat perfectament a l'equip malgrat la seua joventut. Però tot va canviar al quart d'hora quan el Vila-real va retrobar el domini del joc i, a més, es va lesionar un jugador del Màlaga, cosa que igual li va trencar l'impuls inicial.

Amb el joc combinatiu, els grocs van començar a posar setge a la porteria de caballero i el gol local es començava a pressentir, però no va arribar fins una altra genial internada de Cani per la banda esquerra (i en van...) amb assistència perfecta sobre Bruno que va definir amb classe al pal esquerre (sembla que el d'Artana comença a gaudir xutant a porta i, fins i tot, marcant, i en van tres...). Amb un Vila-real dominador, amb possessions llargues on Cani i Bruno es van escriturar el terreny de joc al seu nom, el partit va arribar al minut 45 però, això sí, confiant en tancar el partit a la segona part.

Però el segon temps també va començar com el primer, amb l'única diferència que el Vila-real es va mostrar molt conformista amb el mínim avantatge i això va a anar donant ales a un Màlaga que, no obstant, es mostrava molt poc perillós en atac. De tota manera, Pedro Morales va tenir l'oportunitat més clara del seu equip després d'un rebuig d'Asenjo a xut d'Eliseu: la pilota va quedar morta a l'àrea xicoteta per al xilè que, incomprensiblement, va disparar al cos del porter groc quan tenia dos companys completament sols a boca de gol.

Gio dos Santos va eixir quan encara faltava mitja hora de partit i semblava que els de Marcelino, d'un moment a un altre, podrien rematar el partit a la contra com ja havien fet altres vegades. Així, en un córner a favor dels locals, Gabriel Paulista va ser agafat clarament dins de l'àrea del Màlaga quan estava a punt de rematar a porta de cap, però l'àrbitre no va voler saber-ne res. De tota manera, l'ocasió més clara no va arribar fins el minut 89 quan Wellington fa aturar amb el peu un intel·ligent remat de Gio que anava al costat oposat d'on es llançava el porter.

Es van donar tres minuts de temps afegit i quan semblava que tot estava dat i beneït, l'àrbitre s'inventa un córner a favor del Màlaga, els jugadors del club andalús entren a rematar amb tots els efectius, fins i tot el porter Wellington, els del Vila-real continuen amb el relax convençuts que això s'ha acabat i, finalment, ja ho sabeu "una cagada"- com ho ha definit, posteriorment, l'entrenador del Vila-real, Marcelino Garcia Toral. Per Bern Schuster, una miqueta d'aire i un respir quan ja començava a ser qüestionat pels aficionats malaguenys.

El Vila-real, per tant, després de sumar un punt més (o de perdre'n dos de mala manera!) continua quart de la classificació amb 28 punts, és a dir, dos més que l'Athletic Club, el qual juga diumenge davant el Barça, mentre que el Màlaga es queda amb 14 punts, a dos del descens.

FITXA DEL PARTIT

Vila-real CF.- Sergio Asenjo, Mario, Musacchio, Gabriel, Jaume Costa, Aquino, Trigueros (Pina, min. 74), Bruno, Cani, Jonathan Pereira (Giovani Dos Santos, min.61) i Uche (Hernán Pérez, min.81).

Màlaga CF.- Willy Caballero, Jesús Gámez, Sergio Sánchez, Weligton, Antunes; Tissone (Morales, min.61); Samuel (Fabrice, min.19), Sergi Darder (Anderson, min75), Camacho, Eliseu; Juanmi.

Gols.- 1-0 min.31, Bruno; 1-1 min 93, Weligton.

Àrbitre.- González González (castellanolleonés). Pel Vila-real va ensenyar targeta a Bruno i pel Màlaga a Camacho, Eliseu, Anderson i Juanmi.

Incidències.- Mitja entrada al Madrigal en aquest partit corresponent a la 15a jornada de la Lliga BBVA.