dilluns, 25 de novembre del 2013

LLEVANT 0 - VILA-REAL 3

Ahir al Ciutat de València, el Vila-real va firmar el millor arranc de Lliga en Primera Divisió de tota la seua història, a més de consolidar-se en la quarta plaça i com a millor equip valencià després de guanyar el València, l'Elx i el Llevant.

El partit se va posar molt de cara als 10 minuts quan, després d'una excel·lents asistència de Cani (que ahir celebrava el partit 300 amb el Vila-real, observat des de la graderia per Marcos Senna que té el récord de partits oficials jugats amb 362) a Uche, a l'interior de l'àrea, el porter del Llevant, Navas, va cometre penal per evitar el 0-1 i va ser expulsat, mentre el porter suplent Jiménez (que va eixir per Xumetra) no aconseguia aturar el penal, molt ben llançat per Bruno per avançar-se al marcador i jugar la resta del partit contra 10.

A partir d'ací, el domini del Vila-real va anar entrant, a poc a poc, en una fase de relax, ja que el Llevant volia i no podia, però, als darrers minuts de la primera part, la dessídia dels grocs animava els locals que van haver de frenar davant l'esglai d'un xut d'Hernán Pérez a l'escaire que hauria pogut significar el 0-2.

A la segona part, al Vila-real li va costar sentenciar el partit davant un combatiu Llevant que havia esgotat dos canvis durant la primera part i, per desgast físic, va anar apagant-se.  Però el Vila-real seguia perdonant en les arribades fins l'entrada d'Aquino i Perbet que van revolucionar el joc d'atac: de tota manera, Aquino en va tenir un parell d'ocasions clares que no va saber aprofitar.

L'hora de la sentència va arribar al minut 74 quan Uche va aprofitar una assistència de Bruno per tancar el partit. I quan semblava que tot estava llest per a la sentència i després d'un embolic de rebots dins de l'àrea del Llevant, va ser novament el nigerià qui marcava el definitiu 0-3 amb una excel·lent xilena quan quedaven, pràcticament, uns segons per al final... més el temps afegit (2 minuts).

Encara que no ha estat el millor partit de la temporada, s'ha de destacar la seguretat defensiva, el domini del centre del camp entre Bruno i Cani, però cada vegada més acompanyats per Trigueros, i al capdavant Uche que va ser el protagonista del partit provocant el penal del 0-1 i marcant els altres dos gols: a Gio (que no va jugar per lesió) li acaba d'eixir un competidor fins a final de temporada per veure qui dels dos marca més gols...

Marcelino Garcia Toral ha superat en tot a l'ex-entrenador groc Caparrós, ara en el Llevant, un home fitxat pel Vila-real per a la mateixa missió que Marcelino (el retorn a Primera en la temporada 199-2000) i que va durar quatre partits i quatre Notícies Migdia al Canal 9...

FITXA DEL PARTIT
Llevant UD.- Keylor Navas, Lell, Vyntra, David Navarro, Juanfran; Diop (Barral, 66'), Mate Simao; Xumetra (Javi Jiménez, 12'), Ivanschitz, El Zhar, Babà (Rubén García, 23').
Vila-real CF.- Sergio Asenjo, Mario, Mussacchio, Gabriel Paulista, Jokic; Hernán Pérez (Aquino, 61 '), Trigueros (Tomàs Pina, 78'), Bruno Soriano, Cani; Jonathan Pereira (Perbet, 67'), Uche.
Gols.- 0-1 Bruno Soriano de penal (min.13); 0-2 Uche ( min.74 ) ; 0-3 Uche (min.89).
Àrbitre.- Álvarez Izquierdo (català ). Va amonestar Musacchio (65') pel Vila-real i va expulsar amb roja directa a Keylor Navas (10') pel Llevant.
Incidències.- Partit disputat a l'estadi Ciutat de València, corresponent a la 14a jornada de la Lliga BBVA 2013/14 .