dilluns, 8 d’abril del 2013

6 - 1 : FESTIVAL DE GOLS AL MADRIGAL!!!

El Vila-real ha aprofitat aquesta jornada per seguir retallant punts als que punxen: en 5 jornades n'ha retallat 8 a l'Elx, encara que la primera plaça sembla tenir-la en propietat, i també ha superat ja a l'Alcorcón que després de la derrota de dissabte queda en quart lloc a un punt dels grocs i a dos de l'Almeria que ha guanyat (2-1 al Recre) i, per tant, ocupa la segona plaça que és, ara mateix, l'objectiu prioritari de l'equip de La Plana.

El partit va començar amb gols, ja que abans del primer quart d'hora ja n'havien pujat dos al marcador: un de Perbet, aprofitant una deixada de Cani, i un altre de Canteros que va culminar una jugada col·lectiva d'un equip titular que, en principi, podria tornar a semblar sorprenent ja que, llevat de les absències obligades de Farinós i Mellberg per lesió, la resta de titulars ho foren per decissió tècnica, destacant davant la titularitat de Perbet i el jove Gerard Moreno que venien de quallar una gran actuació diumenge passat, així com la presència de Tito Canteros en el doble pivot al costat de Bruno.

De tota manera, encara queda certa tendència al relax quan les coses se posen fàcils i, tal vegada, després del segon gol tan matiner l'equip va alçar un poc el peu de l'accelerador i els numantins van anar guanyant-se el centre del camp amb agressivitat i estratègia tècnica, encara que també amb certa permisivitat arbitral perquè en Segona Divisió el nivell és el que hi ha, però cada vegada queda més clar que els àrbitres que venen al Madrigal solen ser prou condescendents amb els equips visitants. I això que ahir va començar el partit amb la protesta de l'Agrupació de Penyes que va repartir un poques ulleres grogues entre l'afició, per si de cas som els quasi 10.000 espectadors fidels de cada diumenge els que tenim problemes a la vista (encara que no en vam tenir tots perquè van fer curt!) i van col·locar pancartes denunciant les desastroses actuacions arbitrals perpetrades des de l'inici de l'actual temporada, per no parlar de l'anterior, amb total impunitat pels intocables del futbol...

El Numància va anar, a poc a poc, pujant-se a les barbes d'uns relaxats jugadors i en un despiste defensiu va arribar el gol del Numància, pràcticament, en el primer xut a porta dels visitants que dominarien fins el final de la primera part.

La segona començava amb nervis perquè el Numància no és un equip tan fàcil com puga donar a entendre el resultat final, però el ràpid gol de Gerard Moreno, en una jugada d'autèntic crack perquè s'emportava una pilota dividida entre dos defenses, amb una definició de qualitat, tornava a posar les coses al seu lloc, mentre a l'afició se'ns acumulava la feina entre animar l'equip, gaudir de la victòria momentània i protestar les decisions discutibles del trio arbitral, mentre el joc tornava a caure en una fase anodina.

Així, quan se patia per si arribava el 3-2 que hauria pogut complicar els minuts finals, Perbet transformava una clar penal dins l'àrea visitant per mans d'un defensa. Faltaven poc més de deu minuts i el Madrigal ja era una festa perquè, a més, tots els jugadors no solament van voler demostrar que estan per l'esfoç col·lectiu de portar l'objectiu de l'ascens a bon port sinó que, fins i tot, semblava que hi havia una fam de gol compartida, però serien Uche i, finalment, Mario amb la col.laboració d'un defensa, els encarregats de marcar el cinqué i el que completava la mitja dotzena.

Per completar la jornada només hauria faltat un empat o derrota de l'Almeria a casa, però això no va ser així com sabeu, encara que el Vila-real només depén dels seus propis resultats que, darrerament, van pel bon camí. 6-1 és un resultat que feia temps que no es donava i que, tant de bo, igual el recordem quan comencem a assaltar les portes del paradís de la Primera Divisió: #Tornarem!

FITXA TÈCNICA.-

Vila-real CF: Juan Carlos; Mario, Musacchio, Dorado, Jaume Costa; Aquino, Bruno, Tito Canteros (Marcos Senna, 57’), Cani; Perbet (Jonathan Pereira, 79’) i Gerard Moreno (Uche, 63’).
CD Numancia: Herrerín; Malón, Regalón, Juanma, Ripa; Nagore, Sunny (Bedoya, 46’), Julio Álvarez, Natalio, Cedrick (Lago Junior, 77’); i en punta Pedro Martín (Del Pino, 72’).

5-1, min. 85: Uche.
6-1, min. 90: Regalón, en pròpia porta, després d'una incursió de Mario.

Àrbitre: Francisco Manuel Arias López (Comité Càntabre) que va amonestar quatre jugadors de cada equip, la qual cosa, més que demostrar imparcialitat, és la conseqüència d'uns criteris molt subjectius a l'hora de mostrar les targetes ja que no solament va repartir més llenya el Numància, per la major posesió del Vila-real, sinó que alguns jugadors visitants haurien pogut ser expulsats, perfectament, en cas de no perdonar-los descaradament la segona com va passar, per exemple amb Sunny. El amonestats grocs van ser Bruno (16’), Dorado (49’), Perbet (53’) i Gerard Moreno (53’), mentre que del Numància només va treure targetes a l'esmentat Sunny (28’), Juanma (45’), Julio Álvarez (58’) i Regalón (79’).